Nyt livet, du får det ikke i reprise!

Kom tilbake til hovedstaden Kigali i sent i går ettermiddag etter to dager med feltbesøk på et par av prosjektene til CARE. Turen gikk sørover i landet og tar ca 2-3 timer i frodig og flott landskap. På grunn av dårlige internettforbindelser ble det ingen oppdateringer før nå.

Første dagen ( onsdag ) var vi hos en av ‘Spare-og lånegruppene’, såkalt VS&L ( Voluntary Saving and Loan group. )

Gjennom disse gruppene får fattige kvinner anledning til å spare penger og ta opp lån, og får muligheter de ikke hadde tidligere. De får kunnskap og starthjelp slik at de selv kan skape en bedre framtid for sin familie. De lærer å lese, regne og skrive og kan påvirke beslutninger som angår dem.

Det er 30 damer i hver ‘Spare-lånegruppe’, og det var fasinerende å se på møtet de hadde.

Andre dagen ( torsdag ) var vi hos en gruppe som heter GBV ( Gender Based Violence ) Det var sterke historier å høre I den gruppen, og høre det engasjementet mennene viste for å endre holdningene til sin koner. Før gruppene ble etablerte var det stort sett damene som gjorde det meste av husarbeidet, både ute og inne, mens mennene bare satt i en stol og så på, eller var ute og drakk. I dag jobbet de side om side med de samme oppgavene og de fortalte at de hadde dem mye bedre sammen nå i familiene. De var 30 stk i disse gruppene og’.

Vi fikk komme hjem til en familie som fortalte hvordan mannen oppførte seg før kontra i dag. Det var en sterk og rørende historie å høre.

English translation:

We came back to the capital city Kigali in late yesterday afternoon after two days of field visits on a couple of projects to CARE. The trip went south, and took about 2-3 hours in a beautiful landscape. Because of bad internet connection there was no updates until now.

First day ( Wednesday ) we were at one of the ‘Voluntary Saving and Loans group (VS&L)

Through these groups poor women gets  an opportunity to save money and take up loans, and get opportunities they didn’t have before. They acquire knowledge and starting aid so that they can create a better future for their family. They learn to read, write and count, and can influence decisions that affect them.

There are 30 women in each ‘VS&L-group’, and it was fascinating to participate their meeting to see how they were working.

Second day ( Thursday ) we were with a group called GBV ( Gender Based Violence ) There were strong stories to hear in the group, and to hear the commitment the men showed to change attitudes to their wifes. Before groups was established it was mostly ladies that made the most of the housework, both indoors and outdoors, while the men just sat in a chair, or were out and got drunk. Today they worked side by side with the same tasks and they told that they had a better life now in the families. They were 30 men in these groups.

We were allow to come home to a family that told us how the husband behaved before versus today. There was a strong and touching story to hear.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Stikkordsky

modellmamma

Nyt livet, du får det ikke i reprise!

Nyt livet, du får det ikke i reprise!

Hekta på strikk

Nyt livet, du får det ikke i reprise!

By Lisette

Nyt livet, du får det ikke i reprise!

Tanker og gleder rundt et kjøkkenbord

Kjøkkenbordets gleder er ikke bare maten som spises. Det gode selskap er vel så viktig

Velkommen til CAREblogg

Nyt livet, du får det ikke i reprise!

Et vindu inn i Landstils verden

Nyt livet, du får det ikke i reprise!

Organisasjonsrådgiveren

Teknologi og Mennesker

%d bloggere liker dette: